Boek
Nederlands

De show van je leven

Alan Bradley (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
+1
De show van je leven
×
De show van je leven De show van je leven

De show van je leven

Alan Bradley (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
Genre:
Tijdens de kerstdagen van 1950 speurt een 11-jarig meisje met een fascinatie voor scheikunde naar een moordenaar die op een ingesneeuwd kasteel een filmster heeft gewurgd.
Titel
De show van je leven
Auteur
Alan Bradley
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I am half-sick of shadows
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
287 p.
ISBN
9789021807355 (paperback)

Besprekingen

Noodgedwongen verhuurt kolonel Haviland de Luce, de vader van de elfjarige Flavia en haar oudere zussen Ophelia en Dapne, hun landhuis Buckshaw aan een filmploeg. Net in de kersttijd als Flavia wetenschappelijk onderzoek verricht naar het bestaan van de kerstman. Eigenlijk twijfelt ze niet aan zijn bestaan. Wie zou haar anders vorig jaar voor kerst het glaswerk voor haar laboratorium cadeau hebben gegeven? Niet haar zussen, met wie ze een haat-liefdeverhouding heeft, evenmin haar vader, die blut is. Haar moeder Harriët is kort na haar geboorte omgekomen bij het bergbeklimmen, de klusjesman Doggers is te dom en de huishoudster, mevrouw Mullet, kan het ook niet zijn geweest. Om te bewijzen dat de kerstman bestaat, kookt Flavia vogellijm uit de middelste bast van hulst. Als ze dat op de schoorstenen van het huis aanbrengt, zal de kerstman eraan blijven plakken tot Flavia hem komt bevrijden met ethylsulfaat om de lijm op te lossen. Het plan is zo briljant dat ze niet begrijpt dat dit niet…Lees verder
Vierde (zelfstandig leesbare) speurdersroman met het 11-jarige, hoogbegaafde en nieuwsgierige meisje Flavia de Luce in de hoofdrol. Ze heeft een fascinatie voor scheikunde, met name voor gifmengsels en is in het bezit van een eigen laboratorium. Samen met haar vader en twee oudere zussen woont ze in een oud Engels landhuis. Haar moeder leeft niet meer. Vlak voor Kerstmis komt er een filmploeg opnames maken. Dan wordt een actrice vermoord. Door wie en waarom? Flavia, dol op mysteries, gaat op onderzoek uit en dat wordt haar bijna fataal! Sfeervol en vaak humoristisch geschreven detective, spelend op het Engelse platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw. Qua sfeer vergelijkbaar met de boeken van Agatha Christie. Niet echt spannend, soms wat ongeloofwaardig. Zonder geweld of seks, geschreven vanuit de ik-persoon Flavia. Kleine druk.