Boek
Nederlands

Een verrassing voor vader pluis

Dick Bruna (illustrator)
+1
Een verrassing voor vader pluis
×
Een verrassing voor vader pluis Een verrassing voor vader pluis

Een verrassing voor vader pluis

Dick Bruna (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje vindt haar vader lief. Ze maken vaak leuke uitstapjes: naar de dierentuin, naar de speeltuin, of naar zee als het mooi weer is. En als Nijn verdrietig is, troost haar vader haar altijd. Zo’n lieve vader verdient een verrassing. Hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Een verrassing voor vader pluis
Illustrator
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789056478469 (hardback)

Besprekingen

Nijntje vindt haar vader lief. Samen doen ze van alles: naar de dierentuin, naar de speeltuin, naar het strand, samen in de tuin werken. En als Nijntje verdrietig is, dan troost vader haar. Ze wil hem graag verrassen, en maakt iets moois voor hem. Klein hardkartonnen prentenboekje dat aan de rechterkant is uitgesneden in de vorm heeft van de wandelende Nijntje zoals ze op het omslag is afgebeeld. Tekeningen uit eerder werk van Bruna zijn slim gecombineerd tot een boekje dat het vaderschap bejubelt. De teksten die anders dan het originele Brunawerk niet op rijm zijn, staan in witte en blauwe letters in de tekeningen, niet meer dan een korte regel per pagina. Een ideaal vaderdagcadeautje, of gewoon een boekje dat vaders uitnodigt hun baby of peuter heel veel voor te lezen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs (A.W.) Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstena…Lees verder op Wikipedia