Boek
Nederlands

De computerheks in gevaar

Francine Oomen (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
De computerheks in gevaar
×
De computerheks in gevaar De computerheks in gevaar
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Karel van de computerwinkel heeft zichzelf omgetoverd tot een vieze murf. Hij vraagt Herman om hulp, maar die blijkt een menseneter te zijn. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Extra onderwerp
fantasie
Titel
De computerheks in gevaar
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Editie
7de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011
92 p. : ill.
ISBN
9789045112367 (hardback)

Besprekingen

Karel heeft zichzelf in een murf omgetoverd en weet niet hoe hij terug moet. Daarom gaat hij om raad vragen bij Herman. Wat Karel niet weet, is dat Herman een menseneter is. Gelukkig zijn er de heks Ursula, Karels moeder Trix en dochter Lot die hem te hulp schieten en Herman een lesje leren. Een losstaand vervolg op 'De computerheks'*. Het ongecompliceerde fantasieverhaal is met veel vaart en humor geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig, populair, maar kinderen zullen ervan smullen. Nieuwe, vlotte zwart-witillustraties, ingekleurd met grijstinten en aantrekkelijk, vrolijk kleurenomslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlandse schrijfster, illustratrice en ontwerpster.

Oomen heeft de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gedaan, waar ze in 1983 afstudeerde. In 1990 verscheen Saartje en Tommie op de boerderij, haar allereerste boek. Saartje en Tommie was een boek voor kleuters, later begon Oomen te schrijven voor wat oudere kinderen. Haar bekendste boekenreeks is de Hoe overleef ik-serie.

Biografie

Oomen werd geboren als oudste in een gezin van vijf kinderen. Ze verhuisde op haar zesde naar Eindhoven. Op haar twaalfde scheidden haar ouders. Ze verhuisde met haar moeder en het gezin naar Groningen. Op haar zestiende verhuisden ze terug naar Eindhoven. Na de middelbare school studeerde Oomen vijf jaar aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties