Zomerleesactie Bestemming: Bib!

Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Ga mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!

Affiche van de zomerleesactie Bestemming Bib! waar een opengeslagen boek een strand voorstelt

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes originele bestemmingen, die elk voor een genre staan: historische boeken, dierenverhalen, strips… Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort.

Deze zomerleesactie loopt van woensdag 1 juli tot en met maandag 31 augustus.

Alle volledige reispassen worden verzameld in de bibliotheek en opgestuurd naar Iedereen Leest. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen!

De bibliotheek van Assenede zal ook 5 lokale winnaars uitloten die een boekenbon winnen.

Dit zijn de zes leestrips die vermeld worden op de reispas:

• OP EXPEDITIE : Ontdek de dieren en de natuur in verhalen of informatieve boeken.
  • OP BIBBERTRIP : Trek je stoute schoenen aan en kies een spannend boek.
  • OP TIJDREIS : Ga naar een ver of minder ver verleden. Lees een  historisch boek of een boek met weetjes uit andere tijden.
  • OP WERELDREIS : Hoe verder weg, hoe liever. Pas je grootste rugzak en zoek een boek over een land ver hiervandaan.
  • OP BEELDSAFARI : Geef je ogen de kost. Verken een fotoboek, strip of prentenboek: alles met veel illustraties kan!
  • OP STAP IN WONDERLAND : Duik onder in een volledig verzonnen wereld: science fiction, fantasy, een van de pot gerukt verhaal? Alles kan!